Olimme suunnitelleet jo montaviikkoa kaverin kanssa, että menisimme ensimmäisen kerran tällevuotta kalalle veneellä. Aamulla herätessä jouduin kuitenkin hieman lannistumaan, kun ulkona keli ei ollut mitä mainioin, oli harmaa ja kostea keli. Se ei kuitenkaan meitä haitannut.

    Heti koulunjälkeen kiiruhdimme joelle, eikä sielläkään ollut keli mitä mainioin, koska vesi oli korkealla. Pääsimme lähtemään kuitenki veto uiselemaan kohti kotipaikkakuntamme ylivieskankeskustan kirkkokoskea. Kalastelimme siinä saarien rantoja perholla, ja syvänteitä professorilla. Kalaa emme olleet saaneet kolmensateisentunnin jälkeenkään. Olimme vielä menossa heittelemään suurta suvannetta kirkonjuurella, tunninjälkeen emme saaneet mitään.

   olimme jo lähdössä seitsemän aikaan kotiakohden, kunnes viskasin pienenä poekana tuunaamani professoin aivan rannan tuntumaan, kunnes hauki pamahti ja jätti massiiviset pyörteet rantaan. Hauki tuntui aluksi pieneltä, koska se sukelsi rannalta välittömästi veneen alle. hauskinta oli, että kitkajaruni oli todella löysällä ja kun yitin ''kiristää'' sitä, niin vahingossa vain löysäsin sitä :D. lopulta sain kitkani kireälle ja kelasin tyhjät pois vedestä, ajattelin että eipä tuommoisen pienen hauen karkuuttaminen ole paljosta pois. Sitten kun sain siimani jälleen tiukalle, kala oli edelleen kiinni ja makoili veneen alla, luulin että viehe jäi pohjaan kunnes alkoi kymmenisen minuuttia kestänyt väsytyskamppailu. Kun kala vihdoin saatiin veneeseen, oli se katkaista perhovapamme. Rannalla olleet kalastajapojat lähtivät poies kun näkivät kalan ylösnostomme. loppujenlopuksi puntriin painui lukemat 6kg860g, Huhhuh!... oma enkkahaukeni, ja eipä tuota vonkaletta voinut oikei suorillakäsillä kannatella :D. 20140531_155034%5B1%5D-normal.jpgKuusamon professori, johon hauki otti20140513_190538%5B1%5D-normal.jpg

Siinä minun 97cm haukimammani :D